На 9 септември 2016 г. почина ПЛАМЕН ПАНЕВ театрален и филмов режисьор

На 9 септември 2016 г. почина ПЛАМЕН ПАНЕВ театрален и филмов режисьор

На 9 септември 2016 г. почина ПЛАМЕН ПАНЕВ театрален и филмов режисьор

Вестта дойде внезапно и все още не можем да повярваме: един толкова жизнен, толкова творчески-продуктивен  и с динамичен живот творец  напусна земния ни свят.
Ние, творците и служителите от Русенския театър, ще запомним  завинаги личността на Пламен Панев от периода, когато той беше директор на театъра – 2006-2009 година. Със своите организационни умения, иновационни подходи той тласна театъра към нови театрални търсения, към развиване на богата  международна дейност, към разполагането на репертоара и реализацият му в контекста на европейските критерий. Като режисьор той направи ярки спектакли, който  обогатиха палитрата на  ярките художествени факти на на Русенския театър – „ Албена” от Й.Йовков, „Оркестър”Титаник” от Хр.Бойчев, „Оттегляне” от В.Хавел, „ Хъшове” от Ив.Вазов, „Службогонци” от Ив.Вазов и др. Неговите спектали с бяха с точен съвременен адрес, с вникване в душевността на съвременника ни и умело пресъздаване на сцената неговите вълнения, скърби и радости.

Българският театър губи ярък театрален творец, личност с модерно мислене, личност, която с пристрастие  и любов  анализираше и пресъздаваше на сцената  емоциите и размислте на българската душа.

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ! СБОГОМ, ПЛАМЕНЕ!

                                                   От колектива на  ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „САВА ОГНЯНОВ”- РУСЕ
Всички новини