"ИНТРИГУВАЩИ ТЕАТРАЛНИ ГОСТУВАНИЯ

Петък, 27 Май 2016, 22:32
В първите дни на м.юни на сцената на Русенския театър  ще гостуват интригуващи театрални представления от София – спектакли, които вече са се наложили като значими събития в театралния живот на столицата.

8 юни, сряда     - Камерна зала”Слави Шкаров”, 19 ч.

Театър”Българска армия” ще представи  спектакъла „Жената от морето” от Хенрих Ибсен – един много романтичен и изпълнен с нежност и  душевна топлина спектакъл. Една постановка, разказваща за голяма любов, за  голямо мечтание и неочаквана развръзка на една житейска история между хора, които могат да обичат  и да страдат по тази обич.
Постановката е дело на младата режисьорка Василена Попилиева .Тя е внучка на  известния в близкото минало актьор и дългогодишен директор на Русенския театър Васил Попилиев. А бащата на Василена Попилиева е театралният критик и историк проф.Ромео Попилиев.
Сценографията е на Даниела Николчова, а музиката  на Добрин  Векилов –Дони.
    В спектакъла участват известни артисти като Георги Кадурин, Гергана Плетньова, както и по-младите Владислав Виолинов, Тигран Торосян, Десислава Касабова, .Йордан Ръсин.
    Актрисата Гергана Плетньова  получи награда за актьорско майсторство за ролята си в този спектакъл на проведения през м. май Международен фестивал на малките театрални форми – Враца,2016 г.

9 юни, четвъртък     - Голяма сцена

    Сатиричен театър”Алеко Константинов” гостува  с един от новите си премиерни спектакли  „Рейс” от Станислав Стратиев. Това е една пиеса на незабравимия сатирик Станислав  Стратиев, която ще остане вечна с разработения проблем за българската участ да пътуваме все към неизвестното или да се лутаме по друмищата на историята и настоящето, но без сигурен компас и цел от страна политици и държавници.
    Постановката е дело на директора на театъра проф.Здравко Митков, сценография Петър Митев, и музикална среда Мартин Каров.
    Участват популярните артисти Тончо Токмачиев, Александра Сърчаджиева, Мартин Вачкова, както  и  Михаил Сървански, Красимир Куцупаров, Светломир Радев, Петър Лъджев.

17 юни , петък    - Голяма сцена, 19 ч.
Последно представление на „Службогонци”- спектакъл на Русенския театър

    Русенския драматичен театър за последен път ще изиграе един от най- интригуващите и атрактивни спектакли, създаден през последните сезони – „Службогонци” от Ив.Вазов.В режисурата на Пламен Панев тази класическа комедия на  Вазов намери един крайно зрелищен, неочаквано-провокативен и остър съвременен прочит. Благодарение на екипа от русенски актьори ,умеещи да интерпретират комедийното,  постановката бе играна доста пъти не само в Русе, но и в страната.И винаги бе посрещана с голям интерес и възторжен прием.
    В нея една от ролите се изпълнява от популярния  актьор Николай Урумов/негови са и сатиричните стихове в спектакъла/, а в останалите роли участват Венцислав Петков, Ясена Господинова, Татяна Цветкова, Косьо Станев, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Любомир Кънев, Дина Шошева, Ралица Константинова.

От 9 до 14 юни  в залите на театъра ще се проведе ХХ юбилейно издание на Националния ученически театрален фестивал  „Климент Михайлов”.

 
Всички новини