Започват представленията в театъра

Започват представленията в театъра

На 17-ти и 30-ти юни ще са първите два спектакъла в Драматичен театър „Сава Огнянов“- Русе. След като отпадна забраната за провеждане на събития в зала, културният институт кани публиката на две постановки с любими актьори. Възобновената програма ще започне на 17-ти юни с комедията „Двама съвсем голи мъже“, чиито автор е френският драматург Себастиан Тиери. Постановката е режисирана от Николай Урумов със специалното участие на Михаил Билалов и обичаните русенски актьори Йовко Кънев, Кристиана Ценкова и Петя Венелинова. Второто заглавие в месечния афиш ще бъде „Изненадата“ с участието на Мария Сапунджиева, Филип Аврамов, Ясена Господинова и Тони Тончева. Местата в залата са редуцирани до 180, а зрителите ще сядат през две седалки, независимо дали са група или не.

Гражданите, които притежават билети за отменен спектакъл, могат да ги презаверят или върнат на касата на театъра от 1-ви юни. Билетния център ще работи със стандартно работно време от 10 до 18 часа с почивка от 14 до 14:30. В момента на презаверка или връщане зрителите ще получават талон за 30% отстъпка от цената за следващ спектакъл от репертоара на театъра. Този жест на благодарност театърът прави към своята публика, която избра да остане в домовете си и показа отговорност към усилията на Община Русе в кампанията „Остани вкъщи“, мерките взети от правителството и призивите на артистите за дисциплина и самосъзнание.

Спектаклите в зала ще се осъществяват при строги противоепидемиологични мерки. Екипът на театъра напомня на зрителите, че е необходимо да носят маски през цялото време на престоя им в сградата и салона. Служителите на русенския театър ще следят за стриктното спазване на правилата за безопасност и ще извършват своевременна дезинфекция на салона и повърхностите, с които зрителите биха могли да имат контакт.

От 1-ви юни се възобновяват и репетициите на „Балканска сватба“ от младия режисьор Ивайло Ненов и Ваня Георгиева, които бяха прекъснати от извънредното положение в страната. Премиерата на новият комедиен спектакъл първоначално бе планирана за 23 април, а новата дата ще бъде обявена в близките дни. Възможно е тя да се състои и есента. През месец юни започват репетиции и на „Суматоха“, чиято премиера ще се състои също в новия театрален сезон 2020/2021.
 
Всички новини