Орлин Дяков представя сборник с авторски пиеси “Кръстопът под наем”

Орлин Дяков представя сборник с авторски пиеси “Кръстопът под наем”

Днес от 18:00 часа в Камерна зала „Слави Шкаров“ ще бъде представен сборник с 11 пиеси от Орлин Дяков. Изданието, наречено „Кръстопът под наем“, е отпечатано по проект, финансиран от програма „Култура“ на Община Русе. 
Сборникът цели да обогати фонда на общо 136 библиотеки и читалища в България, както и да повиши интереса към съвременна българска драматургия, правейки я лесно достъпна за всички читатели. „Кръстопът под наем“ не се продава и единственият начин да се прочете някоя от пиесите в него е да посетите местната библиотека или читалище.

Орлин Дяков се включва в изявите на драматургията ни в началото на 90-те години, след като през 1987 г. завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“, в класа на проф. Димитрина Гюрова. В периода 1990–1992 г. той написва две пиеси – камерната „Любовта като такава“ и „Облог“, вдъхновена от духа на фолклорната игра. Тя е поставена веднага на сцената на театър „София“. По същото време решава изцяло да се посвети и на режисурата. Така той поема трудния път да съвместява две дейности, които успешно си съжителстват в неговия досегашен творчески път. Бил е директор на театъра в Монтана, а от 2012 г. досега ръководи драматичният театър в Русе.
Всички новини