Началото на театрален сезон 2020/2021 с две премиери

Началото на театрален сезон 2020/2021 с две премиери

Сезон 2020/2021 започва с две премиерни заглавия. LOVID-19 е първият спектакъл, който драматиците ще предложат на публиката в крайдунавският град. Пиесата е с оригинално заглавие „Най-много самоубийства стават в неделя“ на съвременният полски драматург Анна Бужинска, а режисурата и адаптацията са на русенската актриса Евгения Явашева. Действието на спектакъла се развива в реално време. На фона на кризата на техните взаимоотношения се появява икономическата криза след пандемията от Covid-19. В час и половина двамата герои ще си споделят повече неща, отколкото за двете години прекарани заедно, но дали ще реши това всичките им проблеми, за които до сега сякаш са били слепи? Имало ли е истинска връзка между тях? Колко лъжи могат да понесат в името на „пълното“ щастие? Отговори на тези въпроси ще може да получите на 16 и 17 септември от 19 часа в театъра. Главните роли в LOVID-19 се изпълняват от младите актьори Кристиана Ценкова и Ивайло Спасимиров.

Второто премиерно заглавие в театралния афиш е с гостуваща звезда. На 26 септември, събота, почитателите на Асен Блатечки ще могат да го гледат на русенска сцена в „Суматоха“ от Йордан Радичков. Леко осъвременена и плашещо актуална, новата русенска постановка е адаптирана и режисирана от големият актьор Николай Урумов. В нея публиката ще може да види и почти целия мъжки състав на Драматичен театър „Сава Огнянов“ - Русе. Сценографията за спектакъла е дело на Кирил Наумов, работил по постановки като „Сама жена“ на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София и „Кълбовидна мълния“ в Народен театър „Иван Вазов“ – София.

Касата на театъра вече е отворена и работи със зрители всеки работен ден от 10:00 до 14:00 часа и от 14:30 до 18:00 часа. Справки и резервации могат да бъдат направени също на телефон 082/830 168. Ние сме взели всички необходими мерки за осигуряване на безопасна среда в залите и фоайетата, но молим и вас, зрителите,  бъдете отговорни! Всеки посетител в сградата на Доходно здание трябва да носи предпазна маска, а в театралния салон местата ще се продават през едно.
 
Всички новини