Ало, ало! – І серия

Джеръми Лойд и Дейвид Крофт

Постановка: Александър Беровски
Участват: Венцислав Петков, Илия Раев, Кадри Хабил, Любомир Кънев, Крум Берков, Йовко Кънев, Борислав Веженов, Тихомир Благоев, Евгения Явашева, Ралица Константинова, Ясена Господинова, Мариана Крумова, Надя Банчева, Албена Михова
Действието се развива по времето на Втората световна война, в малкото френско градче Нувийон и ни разказва историята на Рене Артоа. Германците са окупирали градчето.В същото време Рене е принуден да работи за Съпротивата. Главният водач на Съпротивата, Мишел Дюбоа обяснява на Рене, че трябва да крие в дома си двама английски летци - офицерите Феърфакс и Карстиърс.

Рене е принуден да бъде добър с германците, за да не го застрелят, също така трябва да бъде добър и със Съпротивата, иначе те ще го застрелят, защото е добър с германците. Трябва да бъде добър и с жена си - Едит, защото ако тя разбере, че има връзка със сервитьорката от ресторанта си Ивет, ще го застреля. А ако Ивет разбере, че Рене има връзка и с другата си сервитьорка Мария, тя ще го застреля. Така приключенията на Рене започват.